Birspüré
- 2015.11.22.
- 2
Kétségkívül a birs az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm. Szeretem az illatát, azt, hogy van textúrája. A formákról nem is beszélve! Egyesek olyanok, mint valami gnómok vagy vidám trollok.Ez a püré a lehető legegyszerűbb felhasználási módja a birsnek. Felfogható lekvárként is, de sokkal jobb annál, hiszen minimális cukrot tartalmaz. Húsok, sajtok kiváló kísérője is!
Hozzávalók: 5 birsalma
4 kanál barna cukorElkészítés: A birsalmákat alaposan megmosom. Négybe vágom és annyi vízzel, amennyi ellepi főni teszem. Mikor megpuhultak, kiveszem a magházukat és összeturmixolom. Hozzáadom a cukrot és néhány percig főzöm.Kalácsra kenve, mézes, karamellizált dióval megszórva igazi őszi csemege.
Befőttes üvegben, hűtőben egy hétig biztosan eláll.