Fetával töltött cukkini roládok

  • 2015.07.27.
  • 1

Nagyon szeretem a cukkinit, irdatlan mennyiséget fel tudok használni. A kicsi, 10-15 cm-es példányok
kedvenceim, azokból 4 is elfogy egy ebédnél. Ezt a változatot húsmentesen táplálkozó barátainknak találtam ki, de azóta már magunknak újra elkészítettem. Finom és látványos, igazi nyári étek! Bevállalósak kerti grillezésnél is elkészíthetik.Hozzávalók: 4 kicsi cukkini










só, bors










olaj










10 dkg feta










3-4 db. szárított paradicsom










petrezselyemzöldElkészítés: A cukkiniket hosszában vékonyra (kb. 3 mm) szeletelem, sózom, borsozom. Kevés olajat melegítek egy grill serpenyőben és a szeletek minkét oldalát megsütöm. Papírtörlőre szedem. A sütéstől a cukkini kissé megpuhul és hajlíthatóvá válik.
Apró kockákra vágom a fetát és a szárított paradicsomot. A petrezselyemzöldről letépkedem a leveleket.A cukkini szeletek szélére fetát, szárított paradicsomot, és egy levélke petrezselymet teszek. Felcsavarom és fogvájóval rögzítem.
Egy cukkiniből 4-6 falatka lesz, mérettől függően.