Kínai szezámmagos csirkemell üvegtésztával
- 2015.06.20.
- 5
Vettem egy kínai üvegtészta salátát, aztán rájöttem, hogy ez önmagában nem elég és nem is nagy szám. Ezért aztán vettem még külön üvegtésztát is. Amiről itthon derült ki, hogy nem is rizsből készült, hanem mungóbabból. Sebaj, legalább ezt is kipróbáljuk. Szezámmagos csirkecsíkokkal tálaltam, jó lett. De kész tésztasalátát többé nem veszek. Murkot, gombát, paprikát én is tudok a tésztához adni. A (mungó)babcsíra is beszerezhető ma már.A recept hosszúnak tűnik, de ez ne tántorítson el senkit, leírni talán nehezebb volt, mint elkészíteniHozzávalókA húshoz: 2 csirkemell kicsontozva
só, bors
1 evőkanál olaj
1 tojás
1 kk sütőpor
1 kk étkezési keményítő
néhány evőkanál víz+ olaj a sütéshezA mézes páchoz: 1 evőkanl méz
1 evőkanál balzsamecet/fél evőkanál ecet
chili/ csípős (elmaradhat)+ 10 dkg szezámmagAz üvegtészta salátához: 20 dkg üvegtészta
2 murok
5 dkg marinált gomba
fél piros paprika
10 dkg mungóbab csíra
1-2 cm gyömbér/pácolt gyömbér
só, bors
1 evőkanál szójaszósz
kevés olaj
chili ízlés szerintElkészítés: Először a salátát készítem el. Az üvegtésztát leöntöm forró vízzel, lefedem és állni hagyom. Ezalatt megpuhul. Ha víz maradt rajta, leszűröm. A murkot, paprikát, gyömbért megpucolom. A paprikát és a murkot julienne-re vágom, a gyömbért lereszelem. Kevés olajon kissé megdinsztelem a murkot, paprikát (roppanósak maradjanak). Hozzáadom a gombát, gyömbért, fűszereket. Az egészet összekeverem az üvegtésztával.A húst csíkokra vágom. A szezámmagot kissé megpirítom. Elkészítem a palacsintatészta szerű panírt. A húscsíkokat belemártogatom, majd forró olajban több adagban kisütöm.A mézes pác összetevőit kissé felmelegítem. Kisütés után ebbe forgatom a húscsíkokat, utána pedig szezámmagba.A szezámmagos húscsíkokat a meleg tésztasalátával tálalom.