Epres tejberizs pohárban

  • 2015.05.06.
  • 8

Az eperrel kapcsolatban-akár a málnával- elfogultságot kell bejelentenem. Nem egyszerűen egy finom gyümölcs számomra, hanem hírnök, bizonyosság, a nyár, a vakáció, a szabadság ígérete. Ha megjelenik a piacon, a rövidke szezonban én állandó vásárló vagyok. Mert igaz ugyan, hogy sokféleképpen lehet tartósítani, de a friss eper ízét nem tudja pótolni semmi.Ez a csíkos pohárkrém évek óta a kedvencünk, minden tavasszal elkészítem.Tulajdonképpen egy sima vaníliás tejberizs, amit édesített, darabolt eperrel rétegezek. Finom uzsonna, desszert, reggeli, vacsora. Kezdőknek különösen ajánlott!Hozzávalók: 12 dkg rizs










2, d dl víz










2, 5 dl tej










4 evőkanál házi vaníliás cukor










30 dkg eper











2 evőkanál mézElkészítés: Először tejberizst főzök, ahogy a
rizskoch
esetében már leírtam. Röviden: a rizst a vízzel főni teszem és mikor a víz elpárolgott 2-3 részletben hozzáöntöm a forró tejet. Ekkor már folyamatosan kavarom. A végén hozzáteszem a vaníliás cukrot és hűlni hagyom.Az epret megpucolom, darabolom és a mézzel összekeverve kissé állni hagyom.Átlátszó üvegpohárba rétegezem úgy, hogy alul-felül egyaránt eper legyen.