Waldorf- saláta

  • 2015.04.17.
  • 6

Őszintén csodálkozom, hogy ez az egyszerű saláta ilyen híres karriert futott be. Bár, kétségkívül jó volt az antré: a New York-i Waldorf -Astoria luxusszálloda konyhájától elindulni jelent valamit. Nem, mintha nem volna finom, nagyon is az, friss, ropogós, zamatos! De akár az összetevőket, akár az elkészítési módot nézem, tipikusan az a saláta, amit jó szívvel ajánlok óvodai projektekhez. Arra ugyan nincs garancia, hogy szeretnék is az óvodások, de hogy könnyedén megbirkóznak a feladattal, az biztos!A 3 híres összetevőn (alma, zeller, dió) túl majonézt tartalmaz eredetileg a Waldorf -saláta. Én ezt túl nehéznek találom, ezért a tojássárgájához csak tejfölt/joghurtot kavarok.
Hozzávalók: 2-3 alma










3-4 szál zeller










1 marék dióbél











pár csepp citromlé










1 tojás sárgája










1 dl tejföl/joghurt











só, borsElkészítés: Az almát megpucolom és héjastól darabokra vágom, a citromlével meglocsolom. A zellert az almához hasonló méretűre darabolom. A diót is feldarabolom (előtte meg is piríthatom).A tojássárgájához hozzákavarom a tejfölt. Ízesítem sóval, borssal, citromlével.A 3 hozzávalót egy tálba rakom és az öntetet rácsöpögtetem.
Az eredeti verzióban sokkal apróbbra vágják a hozzávalókat és alaposan összekeverik a majonézzel.