Tojásos nokedli

  • 2015.04.07.
  • 6

- Tojásos pasta-t mikor készítesz? -kérdezi Ábel.- Mit? Tojáskrémre gondoltál?-próbálom megérteni.-Nem, anya- tolmácsol a nővére- tojásos nokedlire gondolt. Azt hiszi, az is olasz étel.A testvérek a szülők komoly segítői a gyermeknevelésben. Sok mindent hamarabb, pontosabban, árnyaltabban értenek meg egymásból.Azért ezt a pasta dolgot helyre kell tennem. Mert olasz konyha ide meg oda, azért nekünk is vannak kitűnő tésztaételeink!Hozzávalók: 2+ 3 tojás










40 dkg liszt










só, bors










olaj










vízElkészítés: Először a nokedli főzővizét teszem a tűzre. Majd a nokedlihez a 2 tojást enyhén felverem, kb. fél dl vizet, sót adok hozzá, és belekavarom a lisztet. Közepes keménységű tésztát kell kapnom, ez függ a tojások nagyságától és a liszt minőségétől.A főzővízbe sót teszek és ha forr, a célszerszámmal beleszaggatom a nokedliket. Megkavarom. Pár perc alatt megfőnek és feljönnek a víz felszínére. Leszűröm.Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, ebbe öntöm a leszűrt nokedliket. Tűzre teszem. A 3 tojást enyhén felverem és a nokedlire öntöm. elkavarom és attól függően, hogy a család a tojást lágyabban vagy jól megsütve szereti, pár percig kavarom a tűzön. Borsozom és a tetejét megszórom paprikával. Fejes saláta dukál hozzá!