Tojáskrém

  • 2015.04.16.
  • 5

Az év minden szakában készítem ezt a kenőkét, de talán a tavaszhoz illik a legjobban. Alapszabály nálunk, hogy a főtt tojást reszelem és valamilyen sajtkrémet, vagy vajkrémet használok hozzá. Kell még hozzá hagyma, és valamilyen zöldfűszer: petrezselyemzöld, kapor, mikor mi van. Most zöldhagymát használtam, így a zöldje lett a zöldfűszer.

Hozzávalók: 4 keményre főtt tojás










1 tubus sajtkrém











diónyi vaj











2 evőkanál mustár











2 szál zöldhagyma











só, bors











petrezselyemzöld/kaporElkészítés: A tojásokat lereszelem, a hagymát apróra vágom. Az összes hozzávalót egy tálba teszem és alaposan elkavarom. (Egyszer kipróbáltam a gépi kavarást, nem lett jó).Rozskenyérrel, pirítóssal, idényzöldségekkel, teával nagyon finom!