Ibolyacukor

  • 2015.04.28.
  • 3

Egy ideje érdekelnek az ehető virágok. Egyértelműen a látványuk izgalmas, szép, tehát nem az ízlelőbimbókra hatnak elsősorban.
Tavaly készítettem kandírozott ibolyát, szép volt, de nagyon pepecselős, nem nekem való. Most az ibolyaszörpöt szerettem volna kipróbálni, de ahhoz rengeteg ibolyát kellett volna szednem... Megmaradt lehetőségnek az ibolyacukor, ebből még bármi lehet. Azonban jó tudni, hogy a virágok, jellegüknél fogva hamar hervadásnak indulnak, ezért érdemes minél hamarább felhasználni a lila cukrot. Hogy megéri-e elkészíteni? Praktikus okokból biztos nem. De néha olyan jó játszani! Fogjuk fel tehát konyhai performanszként!
Hozzávalók: 1 bögre illatos ibolya (csak a virágfej)










1 bögre cukorElkészítés: A két hozzávalót aprítógépbe teszem és addig nyomom a gombot, míg a cukor szép lila lesz. Egy napig érdemes egy tálcán szárítani, aztán csinos üvegbe tenni. Én a végén még egész, szárított ibolyákat tettem az üvegbe.