Húsvéti tündértorták

  • 2015.04.03.
  • 1

Hát ilyen az , amikor elgurul a cukorkám. De jó móka ilyen komolytalanságokkal bíbelődni, amikor a fél város lót-fut, takarít és idegeskedik.
Nekem ugyan nem fáj a fogam effajta finomságokra, de tudom, hogy az 130 cm alatti locsolók odalesznek érte.Az ünnep pedig szóljon az együttlétről, az örömről, ha esik, ha fúj.Áldott Húsvétot minden kedves olvasómnak!
HozzávalókA minimuffinokhoz: 15 dkg vaj
















10 dkg cukor
















2 tojás
















1 citrom héja
















4 evőkanál citromlé
















1 evőkanál vaníliacukor
















1 kávéskanál sütőporA krémhez: 25 dkg mascarpone









4 evőkanál joghurt









2 evőkanál vaníliás cukorA tetejére: 5 dkg mandulaforgács








színes tojás cukorkák
Elkészítés:

A minimuffinokhoz a sütőt bekapcsolom 200 c fokra, a sütőformába papírokat teszek. A vajat elkavarom a cukorral, majd a tojásokkal. Beleteszem a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját. A lisztet elkavarom a sütőporral, ezt is a vajas keverékhez adom. A citromlével lazítom a tésztát, majd a 24 kis mélyedésbe kanalazom. Sütőbe teszem és kb. 20 perc alatt megsütöm.A krémhez a hozzávalókat alaposan elkavarom. A krémet elosztom a muffinok tetején.A mandulaforgácsot serpenyőben megpirítom. A krém szélére tapicskolom, mintha fészket készítenék. Végül a tojásokat tetszés szerint beleültetem a fészkekbe.