Parmezános halfilé

  • 2015.03.22.
  • 5

Jamie Olivernek 5 percig tart elkészíteni ezt az ételt. Nekem picit tovább, mert négy személyre főzök és általában asszisztenseim sincsenek, akik mindent előkészítenek. De egyedül is bőven beleférek a 20 percbe.A parmezán lereszelése tart legtovább. Más sajttal nem érdemes kísérletezni, egyrészt, mert a parmezán egyben különleges fűszer is. Másrészt a puhább sajtok egyből elolvadnának a forró olajban, ez pedig ropogós kérget képez.Mi most diós-rukkolapestós tésztával ettük, ami pont úgy készül, mint a
medvehagymás.
Hozzávalók: 4 szép szelet halfilé










6 evőkanál liszt










2 tojás










só, bors










15 dkg parmezán










olajElkészítés: A halat leöblítem, megszárítom, sózom, borsozom. A parmezánt lereszelem. Külön-külön tányérra teszem a lisztet, a parmezánt és egy tálkában felverem a tojásokat. Sót, borsot ide is teszek. A halfiléket panírozom, vagyis lisztbe, tojásba, majd a parmezánreszelékbe mártom.
Egy serpenyőben olajat forrósítok. A parmezános halakat mindkét oldalukon pirosra sütöm.