Bounty torta

  • 2015.01.26.
  • 1



Nem vagyok nagy tortakészítő, de a gyermekeink születésnapjára megemberelem magam. A bolti torták szóba se jöhetnek, Fanninál a krémes torták se nyerők. Mivel szereti a kókuszt a Bounty tortára esett a választásom. Hát még, amikor rájöttem, hogy milyen egyszerű elkészíteni. A titkos receptre
itt
leltem. Mivel nekem 26 cm átmérőjű a tortaformám, a kókuszos alap hozzávalóit megdupláztam. A tetejére
csokikrém viszont az eredeti mennyiség került.Az ünnepeltnek és a vendégeknek is nagyon ízlett. Én pedig boldog voltam, mert nagyon szeretek ki nem mondott, meg sem fogalmazott kívánságokat teljesíteni.
Hozzávalók (20 cm-es átmérőjű tortaformához):
4 tojás






































10 dkg kókuszreszelék






































4 evőkanál cukor






































1 mk sütőpor







































2 evőkanál liszt






































10 dkg porcukor







































8 dkg vaj







































10 dkg étcsokoládé







































csipet sóDíszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék, kókuszpehely, kókuszdió vagdalék (s.k.)Elkészítés: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem. A végén kanalanként adagolom a kristálycukrot. Vigyázva, hogy a hab össze ne törjön, belekavarom a lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket. Kivajazott, vagy sütőpapíros tortaformába teszem és 180 fokos sütőben addig sütöm, míg a teteje picit megbarnul. Ne tovább, nehogy kiszáradjon. Ha megsült, hagyom teljesen kihűlni.Közben a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kavarom. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztom, majd ha langyosra hűlt folytonos keverés mellett a tojáskrémhez csurgatom. Ezzel a krémmel vonom be a tortát. A torta szélét kókuszvagdalékkal vonom be. Ehhez előzőleg egy kókuszdiót fel kell törni, ez emberes feladat.