Csokoládés-epres torta

  • 2017.08.20.
  • 1

Még nyár kezdetének, az eperszezon közepének a termése ez a csokitorta.
A recept itt található, a kedvenc csokitortám leírása alapján. A belsejében a csokikrém zamatos eperdarabokat rejt és a bevonat ezúttal csokoládé ganache volt.
Csokolédé ganache: 1 dl tejszínt felforraltam és 11dkg étcsokoládét törtem bele. Addig kevergettem, amíg egynemű és selymes lett. Akinek nem elég édes, az egy evőkanál mézzel is gazdagíthatja. Ezzel vontam be - kenőkés segítségével - a már betöltött és lehűtött tortát.
Szerintem itt nem is fontos a tökéletesre elkent felület, lehet kicsit kócosra hagyni a bevonatot, meghagyni imitt-amott a kenőkés nyomát - ettől nagyon csábító lesz.
A ganache előnye a magában, gőz felett olvasztott étcsokoládéval szemben, hogy nem törik szeleteléskor, mert a hozzáadott tejszín meglágyítja a textúráját.
Próbáljátok ki magában, vagy gyümölccsel gazdagítva. Aki nem akarja vajjal-margarinnal készíteni a krémet (bár ez esetben ez egyáltalán nem vajas jellegű töltelék, nagyon finom!), az a vajat helyettesítheti 3 dl keményre vert tejszínnel is.