Diós-lekváros kosárka

  • 2017.07.02.
  • 0


Június elején készítettem ezeket a kosárkákat a férjem unokaöccsének a lakodalmába. A receptet itt találtam, nagyon jól bevált, köszönöm.
Idáig úgy sütöttem kosárkát, hogy diós linzerből megsütöttem a kosarakat, majg főtt, málnás krémmel töltöttem meg őket, végül bevontam csokimázzal. Így is, úgy is finom, de ez a mai recept kevésbé macerás. :-)
Nemsokára készül a friss barackdzsem, kipróbálom majd azzal is.
Hozzávalók:
A tésztához




30
dkg liszt12 dkg margarin12 dkg porcukor2 db tojássárgájaA habhoz2 db tojásfehérje12 dkg kristálycukor15 dkg dió (darált) Fél citrom reszelt héjA töltelékhez15 dkg sárgabarack lekvárA tészta hozzávalóíból linzertésztát gyúrtam. A linzert 2-3 mm vastagra nyújtattam és akkora köröket szaggattam belőle, hogy ki tudjam bélelni a fém kosárkákat.Mindegyik kosár aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt tettem.A tojásfehérjét habbá vertem beletettem a cukrot - azt olvadásig kevertem - majd ment bele a citromhéjjal elkevert darált diót.A diós habot elosztottam a kosarakba.180 fokon ~20 percig sütöttem, majd meghintettem némi porcukorral.