Cseresznyés ricottatorta

  • 2017.06.14.
  • 7

Kaptam két doboz ricotta sajtot és roskadozott az udvaron a cseresznyefa a gyümölcstől - ez késztetett arra, hogy
a Google keresőbe beírjam: "ricotta cseresznye torta" és az első kattintás után döntöttem is a Dolce Vita blog receptje mellett.
Egy könnyed, nyárias torta a végeredmény, aminek íze
hasonlít a klasszikus sajttortára. Egyszerű, de annál nagyszerűbb. A blog bejegyzés megjegyzés részében olvastam egy olvasói kérdésre való reagálásnál, hogy sima túróval is elkészítehető alapos turmixolás után.
Mi egy-egy gombóc fagyival ettük a gyerekekkel. :-D
Próbáljátok ki akár más gyümölccsel is.

Hozzávalók:
50 dkg ricotta
30 dkg cseresznye
4 tojás
7 dkg cukornak (nálam nád)
1 dl tejszín
8 dkg durumliszt (nálam fele sima, fele teljes kiőrlésű)
1 citrom reszelt héja25dkg cseresznye
vaj a forma kikenéséhez
Keverjünk a cukrot
a ricottához, majd
a tejszínt, a 4 egész tojást, a citrom reszelt héját, végül a lisztet.A megmosott és kimagozott cseresznyét
keverjünk óvatosan a ricotta krémhez.Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel).