Kedvenc Képem Játék 2. Összefoglaló

  • 2017.04.03.
  • 8



Ani, a Parókia konyhája című blog írója nemrég egy kedves játékot rendezett az oldalán. Az ötlet apropója az volt, hogy eléggé kifulladtak mostanára a blog-játékok (pl. SAD, Blogkóstoló), ezért egy ezeknél egyszerűbb játékkal mozgósított minket Ani
(összefoglaló itt) egymás munkájának megismerésére.
Szimplán
csak el kellett küldeni egyik kedvenc képünket a forduló házigazdájának - jelenleg nekem - és az összegyűlt fotókból készül egy összefoglalás. Így jobban megismerjük egymást, a képeinket, a receptúráinkat.
Az általam rendezett 2. fordulóra
12 blogger küldött szebbnél szebb képet, amelyeket már is bemutatok.
Éssss..... doppergéssss...... egy vállalkozókedvű bloggerina, Melinda - a Habverő és fakanál blog alkotója, már vállalkozott is a 3. forduló megrendezésére, amit itt újból köszönök! Kutassátok át újra a fotóalbumotokat, lesznek ott még kedvenc képek! <3
1. Juhsajtos kifli - Anitól, a Parókia konyhájából:Egy húsvéti ételsorba könnyen beilleszthető finomság, amely a gyomor mellett a lélekre is hat - hiszen a recept bemutatásánál a bibliai elmékedés itt sem marad el Anitól.

2. Nyuszis répatorta - Tortafüggő Marisztól:Marisz is a húsvéti ünnep jegyében választott egy gyönyörűséges tortát, amelynek bárki bátran nekiláthat. Az már csak hab a tortán, hogy az alkotás répából készült
dióval, barna cukorral, fahéjjal...hmmm..
3. Frilly cake - Fodros,cukorcsipkés torta - Millytől:A csodálatos kézügyességgel megáldott Millye egy Frilly cake elnevezésű fodros, cukorcsipkés, karamellrózsás tortacsodát küldött nekünk kedvencként. Miközben próbálom becsukni a számat az álmélkodástól - egyetértek Millye poszt-címével: "....Kell ennél több?"

4. Lúdláb torta húsvéti köntösben - Évától, a Takarékos konyhából:Folytatódik
a csodás torták sora nyuszis fronton, Éva lúdláb tortája bomabiztos választás az ünnepekre. Csokoládé, meggy és csokoládé.... a tökéletes csábítás titka.

5. Fehércsokoládés kókuszos pilletorta szederrel (lisztmentesen) Csak, mert szeretem Jankától:Ha nem akarjuk túlterhelni a locsolók gyomrát, viszont teljesen el akarjuk csábítani őket - ez a torta tökéletes választás lesz. :-) Büszkén olvastam Janka bemutató levelében, hogy a recept megalkotását jómagam is ihlettem az egykoron bemutatott csokoládés pilletortámmal.

6. Túrós öszibarackos grízes rétes - Melindától a Habverő és fakanálból:Melinda a következő forduló háziasszonya egy különleges, könnyed rétes képével jött játszani, amely bármilyen alkalommal, bármilyen asztalon megállja a helyét. Egy gyors és könnyen variálható recept túróval, gyömölccsel és egy csábító fotóval.

7. Kürtös kalács - Luca blogjáról:Luca, aki csodálatos kézügyességével a varrás terén gyakran elkápráztat a blogján, időnként recepteket is posztol, nem is akármilyeneket. Ki nem szeretné a kürtös kalácsot, amelynek házi készítése régi vágyam. Most egy szépséges fotón merengek rajta...

8. Húsvéti hidegtál - Katalin konyhájából:Aki eddig még nem szövögetett gasztro-terveket Húsvétra, az most garantáltan megteszi Katalin fantasztikus fotóját elemezve:
főtt tojásból tyúkok, egerek, csibék, aszpik tojás, paradicsom katica és gomba... - aki itt nem
lel ihletre, az nem is akart találni... Mes