Profiterol torony Karácsonyra :-)

  • 2016.12.29.
  • 2

Blogos ténykedésem viszonylag kezdetén, 2012-ben készítettem és posztoltam egy profiterol receptet, amelyet sokféleképpen készítettem el már a családnak. Most újra ezt vettem elő szentestére desszertként - új formában tálalva. A recept itt található.
A torony készítésének menete:egy vastag kartonból tölcsért formáltamfollpakkal beburkoltamvaníliakrémmel vastagon bekentem (a krém receptje a profiterolnál található)a megtöltött fánkokat a krémbe tapasztottam (most csokikrémmel töltöttem ennek a tortának a krémje alapján, habtejszínnel készült a krém zselatin nélkül)a kimaradt csúcsot habfixálóval és vaníliás cukorral felvert tejszínnel díszítettemgőz felett olvasztott étcsokoládéval locsoltam megcsokidíszekkel ékesítettemNagy volt a lánykáim és a család öröme. :-)
Átfutott az agyamon, hogy megszínezhettem volna zöldre ételfestékkel a tésztaalapot, de ezt végül elvetettem, így is a karácsonyra asszociáltunk mindnyájan. :-))
A képek nem a legjobban, csak úgy kattingattam, nem volt kedvem beállított képpel vacakolni. Így amolyan spontának lettek, ami jól tülrözi a hangulatot - boldog, békés ünnepünk volt, köszönöm. :-)