Angyali csík, azaz mákos tészta Karácsonyra

  • 2016.12.22.
  • 5

Nemrég hallottam egy gyomaendrődi ismerősömtől, hogy angyal csíkot készít Karácsonyra desszertként. Rögtön felcsillant a szemem az izgalmas elnevezés hallatán és még az sem szegte kedvem, hogy a gyönyörű elnevezés egy "egyszerű" mákos tésztát takar.
Az ismerősöm elmondása szerint ez tradícionálisan része környékükön a Karácsonyi ünnepeknek, jól kiegészíti a halászlevet
és többféle képpen készítik el:
házi tésztából a legigazibb mézzel megcsurgatvabarackdzsemmel tálalvaszilvakekvárral elkeverve és forró sütőben átsütve - legközelebb ezt próbálom ki!
A házi tészta receptje itt található, érdemes vesződni vele egy keveset, minden képzeletet felülmúl. :-)
Én most a baracklekváros verziót készítettem el, ezzel kívánok minden kedves olvasómnak:Áldott, békés Karácsonyi ünnepeket!