Citromos sajtkeksz, azaz kekszből-keksz :-)

  • 2016.11.24.
  • 8

Kaptam apukámtól egy tenyérnyi, négyzet alakú könyvecskét, ami tele van négyzet alakú keksz receptekkel. Vicces kis könyv a mérete miatt és van benne jónéhány izgalmas ötlet.Petrám kezében a keksz és a könyv :-)
Az első amit kipróbáltam, egy citromos keksz volt, amelynek az összetevőiben csak néhány dolgot változtattam. A cirtromos pudingpor helyett vaníliással készítettem - nem is láttam még citromos pudingport? - és sokaltam a pudingporból a megadott 125g mennyiséget, szerintem ott egy tizedesvessző elmaradt a kettes után. Mindenesetre
jóval kevesebb
porral is
tökéletes lett. :-)
Katalin konyhájában éppen karácsonyi játék van, amelyre házi készítésű gasztroajándékokkal lehet nevezni. Úgy vélem, ez az izgalmas ízvilágú, csodaszép
keksz a barna tészta-, és a sárga sajtkrémréteggel, egy szép csomagolásban méltó ajándék lehet a szent ünnepre.
Próbáljátok ki, jó móka és nagyon finom! :-)
Keksz és sajttorta egyben, frissítő citromízben - így lehetne leírni a legtökéletesebben.
Hozzávlaók:
Tészta:20dkg Graham keksz (nálam kakaós)11dkg vajEgy kiskanál reszelt citromhéj
Bevonat:25dkg krémsajt10dkg cukor2dkg vaníilás pudingpor (vagy citromos, ha van ilyen)3 evőkanál kukoricaliszt (szerintem simával is működne)1 tojásFél citrom reszelt héja1 evőkanál citromlé
A kekszet aprítóval összetörtem, hozzákevertem a lágy vajat. Az így kapott masszát sütőpapíron vékonyra elnyomkodtam, elsimítottam, ~30x20cm-es téglalap lett belőle.
A bevonathoz az összetevőket rövid ideig kevertem majd a keksztésztára simítottam egyenletesen. 190 fokos légkeverős sütőben 20 percig sütöttem.
Megvártam amíg teljesen kihűl, majd egyforma kis négyzetekre vágtam.