Kinder Bueno torta - Blogkóstoló 31

  • 2016.10.27.
  • 7

A Serpenyővirtúóz blogon landolt a XXXI. Blogkóstoló virtuális keverőkanala, amely sorsolásán páromul a Konyhavirtuóz blogot kaptam. Ennyi virtuóz között muszáj volt remekelnem! :-D
Hosszas vívódás után - :-D - egy tortát választottam, a Kinder Bueno tortát. Egyszerűen összerakható, mennyei recept, amit igazán érdemes kipróbálni. Csak arra nem jöttem rá, hogy voltaképpen miért is a Kinder Buenohoz hasonlította a recept-kreátor? De mindegy is, a csoki- és most már a torta verziót is szeretem és ajánlom. :-)
Diós alap, vanília és csaokoládékrém, keksz és tejszínhab - remek összeállítás. <3
Hozzávalók:Tészta:6 db tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál sütőpor
15 dkg pörkölt, durvára vágott diómogyorókrém
Krém:6 db tojássárgája
13 dkg cukor
5 dl tej1 dl habtejszín
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg csokoládé
15 dkg margarin~8 db háztartási kekszFél dl tej
Bevonat:4 dl habtejszín2 csomag vaníliés cukor1 csomag habfixáló
A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, rászórjuk a diót. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és ha kihűlt, jó vastagon megkenjük mogyorókrémmel.

A krémhez a tejből, a tejszínből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe beleolvasztjuk a csokoládét, kihűtjük. A margarint habosra keverjük, szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal bevonjuk és tetszőleges módon díszítjük.