Krumpli a tortába?? - Miért ne! ;-)

  • 2013.12.01.
  • 2


Régóta izgatta már a fantáziámat, hogy milyen lehet egy krumplival készült torta mert gyönyörű és csábító példát láttam már rá egyszer Trollanyunál - Burgonyás csokoládés cseresznyetorta tejfölös csokimázzal -.Juditkánál láttam meg egy újabb példányt - Krumplis diós-csokitorta - vonzó külsővel és egyszerű hozzávalókkal, és mivel éppen "Süss-főzz a blogomról!" játékot hirdetett nem is teketóriáztam sokáig.Az eredeti receptet itt találjátok, én csupán a következőkön változtattam:
feleztem a hozzávalókat, így egy 16 cm átmérőjű tortácskát kaptama tésztát egyszer vízszintesen elvágtam és megkentem fügedzsemmel
a tetejét bevontam egy kis étcsokival (mert nálunk enélkül nem csokitorta a csokitorta!). Érdekes, hogy a felezés vagy a sütő különbözősége az oka (esetleg hogy megtöltöttem dzsemmel??), Juditnál máshogy mutatott a szeletkép, egységesen egynemű volt a tészta míg nálam van egy jól elhatárolható külső, világosabb réteg és egy szaftosabb, sötétebb belső.Összegezve, nagyon finom, uzsonnasütemény jellegű finomság lett a végeredmény, amit lánykáim lelkesen fogyasztottak uzsonnára egy pohár tejjel.

Én gonosz, persze utólag kérdeztem rá a nagyobbik lányomnál:

"Na Veronika, szerinted mit tettem ebbe a tortába még csokin kívül?"
Összeráncolt szemöldökkel nézett vissza:
"Ne már Anya, megint mit??!!!"
"Krumplit!"
Leesett az álla a földig majd elnevette magát:
"Na, azt nem hiszem" :-DDDEnnyit a hitelemről.... :)))Menjetek Ti is Juditkához, válasszatok egy jó receptet - nem lesz nehéz :-D - és játszatok vele, december 8.-ig még tart a játék!