Házi hamburger és ribizliszörp Hankka blogszülinapi partijára :)

  • 2013.07.29.
  • 2

Hankka blogtársnőm a 2. blogszülinapját ünnepelte nemrég, amelynek keretében mindenkit meghívott egy virtuális kerti partira. :) Aki pedig nyereményeket is szeretne kapni a nagy esemény alkalmából, az összedobhatott - illetve összedobhat 07.31.-ig - valami finomságot erre a bulira. Így készült el nálam ez a finom hamburger csupa-csupa otthoni hozzávalóból, valamint hozzá egy irtó finom ribizliszörp.Na, ki tippelt volna arra, hogy nem édességet viszek Hankka virtuális partijára?? ;-)))Boldog blogszülinapot Neked, Hankka, egészségedre! :))Házi hamburger:
A zsemlét Limra receptje alapján készítettem, csak annyit változtattam, hogy a sima lisztet Graham lisztre cseréltem.
Nagyon finom lett!Húspogácsa, házi sajt, ketchup, mustár és sokféle zöldség került a szendvicsekbe.
Idén először van saját kis konyhakertünk, amire nagyon büszkék vagyunk és a legnagyobb szeretettel ápolgatjuk a két kislányunkkal együtt. Igazából az volt a fő cél, hogy őket bevezessük a kertészkedésbe és megismerhessék a zöldségek/gyümölcsök fejlődését. :)))Ribizliszörp - tartósítószermentes:Hozzávalók:Egy nagy vajling ribizliTiszta vízCukorSzaliciles forró vízzel átmosott üvegekCelofán A nagy vajling ribizlit átmostam majd gumikesztyűs kézzel jól összenyomkodtam. Az így kapott gyümölcspépet a térfogatával megegyező mennyiségű vízzel felöntöttem, egy napot így hagytam állni. (Én egy literenként bejelölt vödörben dolgoztam, abban a 3literes jelig ért fel a gyümölcsöm, így ahhoz még 3 liter vizet adtam.)Másnap egy tiszta anyagon átszűrtem a gyümölcsöt. Lemértem a kapott lé mennyiségét, literenként 80dkg cukrot adtam hozzá. (Nekem a fenti mennyiségből 4,3 liter gyümölcslé lett, ehhez ment 3,5 kg cukor.)A cukros keveréket felforraltam és fél óráig főztem kis lángon. Ezután tiszta, forró, szaliciles vízzel átöblített üvegekbe öntöttem szét, celofánt tettem a kupak alá és lezártam. Száraz dunsztban hagytam lassan kihűlni a szörpöket.Nagyon finom lett!!! Pont annyi vízzel kell felönteni mint egy bolti szörpöt, semmivel sem kevésbé édesebb vagy finomabb! Sőt....! ;-P