Gesztenyetorta főtt krémmel - egy újabb nagy kedvencünk

  • 2013.07.06.
  • 1

A ma hozott tortának ugyan margarinos a tölteléke, de annyira könnyed és finom a hozzákevert gesztenyemasszától és vaníliás pudingtól, hogy senki sem tippelne "vajas krémre" kóstoláskor...:-PHozzávalók:Piskóta:5 tojás22 dkg cukor5 evőkanál víz13dkg liszt3dkg kakaóporKrém, díszítés:4dl tej1 csomag vaníliás pudingpor15 dkg cukor1 csomag gesztenye (25dkg)25dkg margarinFél tábla étcsokoládéKevés olajÍzlés szerint rum vagy rumaroma A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral és vízzel, majd hozzáadom a liszttel elkevert kakaóport. A fehérjehabot falapáttal, óvatosan a tésztába vegyítem. Zsírozott-lisztezett 24cm-es kerek tortaformában 180fokon 35-40 perc alatt készre sütöm (tűpróba!).A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök, kihűtöm. A margarint meglágyítom, habosra keverem, majd hozzáadom az áttört gesztenyemasszát és a pudingot. Rummal ízesítem a krémet.A tortapiskótát három lapba vágom, a krémmel megtöltöm a lapokat, bevonom az oldalát és a tetejét is. Dermesztés után gőz felett olajjal olvasztott csokoládéval vonom be a tetejét.Tetszés szerint díszítem. Most gesztenyemasszából korongokat és golyócskákat készítettem, azokkal, valamint fehérjehabbal dekoráltam a tortát.