Svéd citromtorta - cseresznyével, saját ízlésre alakítva

  • 2013.06.17.
  • 5


Gasztromanónál láttam nemrég ezt a citromtortát, ami azonnal megtetszett. Semmi különleges hozzávaló, semmi hókuszpókusz, de mégis nagyszerű végeredményt ígért a leírás és a fotó. Kicsit változtattam az összetevőkön és megszórtam friss cseresznyével, a végeredmény pedig mennyei lett! : Átütő citromos íz, ragacsos belső, könnyű tészta a frissen belepottyantott cseresznye utánozhatatlan zamatával....Bevallom, még langyosan megettük a két kislányommal a felét....;-)Biztos, hogy nem utoljára készítettem el ezt a finomságot!Ez a hét a cseresznyéről fog szólni nálam, mert roskadozik a fánk ettől az édes gyümölcstől!
Hozzávalók:15dkg margarin2 db tojás15dkg nádcukor1 csomag vaníliás cukor1 citrom leve és reszelt héja10dkg liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű zabliszt)1 marék cseresznye Tetejére porcukorA margarint felolvasztottam. A tojást a cukorral jó alaposan habosra kevertem. Utána hozzáadtam a citrom levét és háját, ezekkel is jól elkevertem. Kisebb fokozaton váltakozva került a tésztába a liszt és az olvasztott margarin. A kész keveréket zsírozott-lisztezett, 20 cm átmérőjű kerek formába öntöttem. A tetejét megszórtam cseresznyével. 160 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Tálaláskor meghintettem a tetejét porcukorral.