Rákóczi túrós - az eredeti (?)! - SAD15-re

  • 2013.05.08.
  • 8


Kedvenc blogjátékom, a Süss!Alkoss!Díszíts! (SAD) a 15. fordulójához érkezett, amelynek háziasszonya nem más mint Gionetta, a Magyar ízek tárházából. Amikor elolvastam az új témát miszerint...:
"Jajj, de jó a habos sütemény..."...már tudtam, hogy Rákóczi túróst fogok sütni, ugyanis ezer éve vágyom rá. :) Kezembe akadt a könyvespolcomon egy 1990-ben kiadott "A fenséges túró" című könyv Oriskó Ferenctől, amely szerint a benne található recept Rákóczi János, az egyik leghíresebb magyar szakács eredeti receptje.
Egy biztos, hogy irtó finom volt és számomra meglepő hozzávalót is tartalmazott, a túrótöltelékbe kellett tenni zsemlekockát!

Lefotóztam a receptet, mert elég hosszú, csak sütési időket tenném hozzá a tapasztalatom alapján:Linzer elősütése: 15 perc 170fokonLinzer+túrótöltelék együtt sütése: 15 perc 170 fokonHab szárítása: 15 perc 100fokon.Mogyoróval is fotóztam, hogy igaz legyen az ének teljesen! :)