Egyben sült csirke

  • 2014.10.12.
  • 8

képHozzávalók:1 egész sütnivaló csirke4-5 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagyma1 deci száraz fehérbor2 evőkanálnyi Liga vaj2 deci víz1 evőkanálnyi szárított kakukkfű1 csapott evőkanálnyi pirospaprikasó, frissen őrölt borsolívaolajElkészítés :A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy tepsibe, fedd le alufóliával.A sütőt melegítsd elő 220 fokra , a csirkét tedd be negyed órára.Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Egy serpenyőt tégy a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne melegíteni a vajat. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és fogyasztás közben is.