Túrós pogácsa

  • 2019.07.13.
  • 8


A túrós pogácsa
is
többféle
változatban
elkészült már az én konyhámban is , most mégis "premier" sütést csináltam egy régi szakácskönyvem alapján????Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg sertészsír, 25 dkg tehéntúró, fél csomag sütőpor, 1,5 evőkanál tejföl, só ízlés szerint, 1 db tojás/melynek felét tettem a tésztába másik felével kentem/.Elkészítése: Hozzávalókból tésztát gyúrtam
amit tálba letakarva 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtottam és kisebb formával kiszaggattam. Sütőpapírra pakoltam lekentem a tojással és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem????Jó étvágyat!