Madártej "Ízőrzők" Kisbajom

  • 2019.07.06.
  • 7

Ez a recept egészen kicsit tér el
attól amit én már régóta ismerek és aminek receptje itt megtalálható:)
Most
hétvégére fél adagból elkészítettem ezt a változatot is ami jól lehűtve ????Hozzávalók: 1/2 l tej, 2 db tojás, 1/2 cs vaníliacukor, 1 tk.bourbon vaníliacukor, 1 tk. liszt,
4 evőkanál cukor,Elkészítése:
Kisebb fazekat
vízzel kiöblítettem ebbe öntöttem a tejet
beletettem a vaníliacukrot és a bourbon vaníliacukrot.
A tojás fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habnak felvertem és a forró tejbe kanalaztam a habot mindkét oldalát pár percig
főztem majd kiszedtem tálba. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral
és a liszttel kikevertem simára majd hozzátettem 2-3 evőkanál hideg tejet amivel simára kevertem és ezzel sűrítettem be a forró tejet. A felforrt tejet ráöntöttem a habra. Jól lehűtve az igazi de
ha még esetleg aranygaluskát is készítettem volna hozzá , na jó majd legközelebb:-))Jó étvágyat!

Címkék

Desszert Ízőrzők