Egyszerű kifli

  • 2019.06.24.
  • 3

Gionetta kiflijét jegyeztem elő próbasütésre, mikor
a napokban egyik este

kicsit szellősebb volt a levegő gyorsan bedagasztottam és másnap reggel korán kisütöttem/fél adagból készítettem ebből 4 db kifli lett/????Hozzávalók: 250 g finomliszt,1 púpos teáskanál instant élesztő, 1 evőkanál olvasztott vaj,fél teáskanál só,
1,5 dl víz + tej keveréke.????Elkészítése: A felsorolt
hozzávalókat tálba öntöttem és bedagasztottam. Az edényt letakartam és hűtőbe tettem éjszakára. Másnap reggel
enyhén lisztes gyúrótáblára tettem ahol négyfelé vágtam egyenként gömbölygettem letakarva 10 ' pihentettem. Ezután a gombócokat egyenként oválisra nyújtottam / úgy tettem magam elé hogy hosszába legyen előttem/ és felső részről kezdtem a tésztát tekerni
és a tekerés végét tettem alulra kiflinek formáltam. Sütőpapírt tettem a tepsibe erre pakoltam a kifliket
letakartam és még 30' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 230 C fokra
egy másik tepsit amit előtte kipróbáltam hogy éppen fedi a kifliket
vízzel bespricceltem és ráborítottam
a kiflis tepsire

sütőbe tettem és
25' sütöttem. Ekkor levettem a felső tepsit
és még 5 ' hagytam kicsit pirulni. Mikor rácsra pakoltam ismét vízzel spricceltem le????Jó étvágyat!