Vaníliás briós

  • 2019.05.08.
  • 6

Hozzávalók 6 db-hoz: 25 dkg finomliszt, 1,5 dl langyos tej, 1,3 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál cukor, fél tk. só, 1,5 evőkanál olaj, 1 db tojássárgája, vanília rúd kikapart magja kellett volna de
2 tk.bourbon vaníliás cukorral helyettesítettem, tészta kenéséhez
kb. 2 dkg puha margarin, megkelt tészta kenéséhez olvasztott margarinElkészítése: Kevés langyos cukros tejbe tettem az élesztőt hagytam felfutni. Tálba kimért liszthez tettem a sót, kétféle cukrot, tojássárgáját, olajat megkelt élesztőt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát letakarva 45 ' pihentettem Lisztezett gyúrótáblára borítottam és hatfelé osztottam egyesével gömbölyítettem ezután fóliával letakarva 20' pihentettem. Cipócskákat egyesével ovális formára nyújtottam és megkentem a puha margarinnal
ezután feltekertem kicsit sodortam rajta és csiga alakra feltekertem a végét ellapítottam és a csiga alá tettem. Sütőpapírra pakoltam ahol ismét letakarva 30' pihentettem . Közben előmelegítettem a sütőt 180 C fokra , a megkelt tésztát olvasztott margarinnal megkentem és
az előmelegített sütőben 30' sütöttem. Mikor kihűlt
porcukorral szórtam meg