Petrezselyem mártás

  • 2018.07.12.
  • 4

Szomszédasszonyom megajándékozott
nem kevés petrezselyem zöldjével. Szeretem az illatát és az ízét,
általában ezekből a frissekből szoktam
fagyasztani is a
téli napokra
/tisztítom-mosom kicsit száradni hagyom és zacskóba pakolom/. Gondoltam kipróbálom ezt a mártást mert ilyen friss hozzávaló ritkán adatik:-)) A recept: innenHozzávalók: nagy csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 2,5 dl tej, só, reszelt
szerecsendió, csipet cukor,Elkészítése: Petrezselymet megmostam lecsepegtettem apróra daraboltam, fokhagymát tisztítás után szintén apróra vágtam. Vajat forrósítottam beletettem a fokhagymát
rátettem a petrezselymet
kicsit dinszteltem majd a lisztet is hozzátettem átforgattam ezután felöntöttem a tejjel fűszereztem sóval és szerecsendióval összefőztem a végén csipet cukrot kevertem bele.

Címkék

Olcsó Mártás