Túrós pogácsa "Ízőrzők" Pusztamérges

  • 2018.05.28.
  • 0

Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 10 dkg túró, 30 dkg liszt,
1 mk. cukor, 1 tk.só, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgája, kenéshez: 1 tojás, sajt,Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot az élesztőt kevés lisztet és hagytam felfutni. Lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a túrót, sót, tojás sárgáját és az egészet összegyúrtam tésztának Gyúródeszkára tettem
kinyújtottam
ezután összehajtottam négyrét/alulról középre fentről középre,jobbról középre és balról középre/ és letakarva hagytam pihenni 15'. Ezt a műveletet még kétszer ismételtem meg majd kinyújtás után a tésztát késsel bevagdostam és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam lekenten felvert tojással megszórtam reszelt sajttal és pár darabra köménymagot tettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.-