Fahéjas keksz

  • 2018.05.14.
  • 0

Hozzávalók:
12,5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 db tojás, 1 csapott teáskanál sütőpor, 25 dkg liszt, hempergetéshez:
1 csapott evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál kristálycukor.
*Elkészítése: Margarint a cukorral kikevertem ezután tettem hozzá a tojást ezzel is kevertem majd a sütőporos lisztet hozzátéve tésztának összegyúrtam.
Kis tálkába téve
a tésztát 30' hűtőbe pakoltam. Tepsit sütőpapírral béleltem edénybe összekevertem a cukrot a fahéjjal. A tésztából kis darabkákat téptem amit gombócnak formálva
először csak egy tálcára pakoltam mikor már az összeset megformáltam akkor forgattam meg a cukros fahéjas keverékbe és a tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Ezután egy pohárnak az aljával lenyomtam
a gombócok tetejét. Előmelegített sütőben 180 C fokon
13-15' elég a sütésre ez sütőtől is függ , nálam kb. 14' volt. Tepsin hagytam kihűlni.Ui: Most begyúrtam az egész mennyiséget de csak a fele tésztát csináltam meg amiből 23 db lett. másik felét mélyhűtőbe tettem további felhasználásra:-)) Nagyon finom ropogós !/A fagyasztott is felhasználásra került
azóta jó lett az is, gombócok formálása közben ne lisztezzétek a kezeteket!/Jó étvágyat!