Virslis fonat leveles tésztával

  • 2018.01.02.
  • 9

Még az előző év utolsó napjaiban
figyeltem fel Vicuska
finomságára amit szilveszter napjára
sós falatkának elkészítettem magunknak kisebb változatban!
Hozzávalók:

12,5 dkg leveles tészta, 2 pár virsli, 6 dkg sajt,1 db uborka/lehet kovászos vagy csemege/, kicsi
vöröshagyma, mustár, tojássárgája a
tészta kenéséhez.Elkészítése: Bolti leveles tésztából készítettem
amit kinyújtottam a tészta középső részére pakoltam a felszeletelt sajtból erre raktam a virsliket/a párokat egymás végébe/, kevés olajon megdinszteltem a vöröshagymát amit leszűrtem. A virslire pakoltam a sajt másik felét amire raktam a felkarikázott csemege uborkából ezt megkentem mustárral és a tetejére szórtam a dinsztelt hagymát. A tészta két szélét bevagdostam ferdén majd a töltelékre hajtogattam a két oldalról felváltva
végül tojássárgájával lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam amit előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor a tészta kicsit hűlt akkor szeleteltem fel. Nagyon finom volt nem is tudtam várni a teljes kihűlésig:-))
Jó étvágyat !