Hamis leveles tészta/ tojás nélkül/

  • 2018.01.24.
  • 2

Mikor megláttam Gabriella
tésztáját tudtam hogy rövidesen
teszek egy próbát. Szeretem a bolti változatot is amit általában tartok mélyhűtőben tartalékba most éppen nincs a boltunkban így jöhet a
házi tesztelése:Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 20 dkg vaj/margarin, egy csipet só, 6 evőkanál meleg víz, 1 evőkanál 20%-s ecet ( vagy 2 evőkanál 10 %-s ecet ).Elkészítése: Kimért lisztbe elkevertem a sót
összemorzsoltam a vajjal és hozzátettem a meleg víz és ecet keverékét. Tésztának összegyúrtam gombóccá majd
fóliába tettem és min. 12 óra hűtőbe tettem. Másnap újra átgyúrtam és enyhén lisztes felületen 3-4 mm vastagra
nyújtottam. Ezután lehet tölteni bármilyen formára vágni és kedvenc töltelékkel ízesítve sütni. Nálam most kétféle formában és ízesítéssel készült
a feltekert: kevés mogyorókrém
kókuszreszelékkel megszórva, a másik része szilvalekvárral.Ahogy én formázom :1.tekert 2.ráhajtom1./ Hosszú csíkba nyújtom a tésztát majd
megkenem a töltelékkel és feldarabolom háromszögekre majd tekerem a szélesebb felétől.2./ Kinyújtom a tésztát majd feldarabolom a tészta egyik felébe késsel 2-3 csíkot vágok tészta másik felének a közepébe teszem a tölteléket tészta szélét körbe kenem felvert tojással majd a töltelékre hajtom a bevagdosott részt. Ui: A tészta nagyon jó, mivel most készült először legközelebb még vékonyabbra fogom nyújtani!(Mivel tojás nélkül készült a tészta az arra érzékenyek a tészta kenését helyettesíthetik pld.olajjal, ebből a tésztából sós változatot is lehet készíteni) Jó étvágyat !