Újévi gasztroajándékom !

  • 2017.12.27.
  • 9

Tudom hogy örülnek szeretteim
ezeknek a
jókívánságoknak ezért az idén is készítettem!Hozzávalók: Ajándék kísérőm tésztája amin kicsit változtattam és így sokkal jobb lett: 10 dkg liszt, 1/2 mk szódabikarbóna, 1 evőkanál porcukor, 1/2 mk. mézeskalács fűszerkeverék, 1 evőkanál méz, 1/2 tojás. Fondant.Elkészítése:
Hozzávalókat összegyúrtam
és 20'-ig pihentettem. Ezután vékonyra kinyújtottam a tésztát és pici szív formával kiszaggattam. Sütőpapírra pakoltam a formákat négyesével
úgy hogy a tészta csücskei kicsit összeértek és előmelegített sütőben 180 C fokon 6' sütöttem. Mikor kihűltek a tészták mogyorónyi vaj és porcukor kevés vanília aroma hozzáadásával krémet kevertem amivel a tészta tetejét lekentem, előzőleg zöldre színezett fondant vékonyra nyújtottam ebből is szív formákat vágtam és ezeket a zöld darabkákat tettem a vajas krémmel lekent tésztára. Vártam kicsit hogy szikkadjon
ezután tettem muffin formába és csomagoltam !(Egy közepébe tettem cukorgyöngyöt)Sok szeretettel!