Tejcsokoládés vajkaramella/ házilag

  • 2017.12.14.
  • 5

Keresem a lehetőséget a gasztroajándék
minél jobb
kiválasztására
így találtam ezt a receptet egy régebbi receptes újságban!Hozzávalók:/ 30 db-hoz/Bár ez attól is függ mekkora darabokat csinálunk:-))15 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 1 dl habtejszín, 1 csipet só, 10 dkg tejcsokoládé, színes cukorgyöngyök.Elkészítése:
Vajat a cukorral és a tejszínnel feltettem alacsony hőfokon
forralni állandó keverés mellett
addig még kicsit kezd sűrűsödni, ez kb. 20' után következik be. Ekkor levettem a tűzhelyről kis ideig hagytam hűlni majd ezután apránként beletördeltem a csokoládét és közben kevertem. Mikor már egyneművé vált akkor
beleöntöttem egy porcelán tányérba és hagytam teljesen kihűlni.
Ezután kis darabokat vettem a masszából /ezt én egy teáskanállal csináltam/ és megformáztam
majd színes szórócukorba forgattam és tányérra pakoltam. Hűtőbe tettem
kis ideig pihenni ezután pakoltam papírba. Nagyon finom!Sok sikert hozzá!