Püspökkenyér

  • 2017.12.07.
  • 4

Hozzávalók: 3 db tojás, 12,5 dkg cukor, 12,5 dkg liszt, birsalmasajt- mazsola-dió-csoki keveréke kb. 10 dkg .Elkészítése: Tojás sárgáját a cukorral jól kikevertem .( birsalmasajtot apró darabokra vágtam a diót és csokit szintén és
összekevertem a mazsolával
ezután 1 evőkanál liszttel vegyítettem össze) Cukros tojáshoz kevertem apránként a kimért lisztet majd a gyümölcskeveréket és végül a felvert tojás fehérjét kevertem a masszába. Őzgerincformát sütőpapírral béleltem ki ebbe öntöttem a tésztát és előmelegített sütőben 180 C fokon 25 ' sütöttem.
Kevés fahéjjal ízesített porcukorral szórtam be.Jó étvágyat!