Mézes keksz

  • 2017.12.09.
  • 6

Nagyon megtetszett ildiKOKKI
receptje, gasztroajándékra gondolva
gyorsan készítettem egy próbasütést belőle!
Hozzávalók: 160 g liszt, 50 g porcukor, 70 g vaj, 40 g méz, 1 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 2 teáskanál házi mézeskalács fűszerkeverék, kisütött keksz mártogatására kb. 8 dkg étcsokoládé.
Elkészítése: Száraz hozzávalókat( liszt, cukor, só, fűszer) összekevertem ezután a vajat morzsoltam el a keverékben végül a tojás sárgáját
és egy picit meglangyosított mézet öntöttem rá és összegyúrtam a tésztát. Ezután folpackba
csomagoltam és hűtőbe tettem
egy éjszakára. Másnap a tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam vékonyra /kb. 4-5 mm/ és kiszaggattam amit sütőpapírral bélelt tepsire raktam és a tepsit hűvös helyre tettem
nálam ez most a terasz volt az ideális hely.
Másfél órát pihent a hidegen majd előmelegített sütőben 170 C fokon
15' alatt sült meg az első tepsi a másodiknak már 10' is elég volt. Mikor kihűltek gőz fölött megolvasztott csokiba mártottam a keksz alját és hagytam megdermedni.
Ui:Az említett oldalon és más helyen is olvastam hogy a keksz mintájának "jót tesz" ha a tésztát hűtjük sütés előtt.Bár a fotón annyira
ez nem látszik de jót tett a hűtés:)Jó készülődést!