Gombával töltött ravioli

  • 2017.11.28.
  • 8

Pár hete hogy figyelemmel kísérem "Konyhafőnök" műsort aminek nézése során kedvet kaptam ennek a tésztának az elkészítésére.Érdekes hogy a receptek válogatása
során éppen az egyik zsűritag oldalán találtam rá a kipróbálandó receptre:)








































































Hozzávalók tésztához: 100 g liszt, 1 db tojás, 1 tk olívaolaj, töltelékhez:
1 evőkanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 150 g gomba, 2 dkg reszelt sajt, só, bors, kakukkfű, mártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk rozmaring, 50 ml fehérbor, só, bors, szórásra vágott petrezselyem.









































































Készül a tészta!Elkészítése: Tésztát hozzávalókból összegyúrtam és fél órára félretettem, addig elkészítettem a tölteléket. Gombát megpucoltam apróra vágtam , vöröshagymát szintén tisztítás után felkockáztam. Vajat megmelegítettem beletettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem rátettem a gombát fűszereztem együtt pároltam majd mikor levettem a tűzhelyről akkor kevertem hozzá a sajtot . Tésztát kinyújtottam 5 cm pogácsaszaggatóval kiszaggattam a gombás raguból a minden második tészta közepére tettem kiskanállal

tojásfehérjével
a töltelék körül megkentem és egy másik tésztát rátettem majd körbenyomkodtam egy villa segítségével. Forrásban lévő enyhén sós vízbe pakoltam a tésztát mikor feljött a víz tetejére kiszedtem. Elkészítettem a mártást : vajat megforrósítottam beletettem a megpucolt lereszelt fokhagymát dinszteltem fűszereztem ráöntöttem a bort és felforraltam. Tányérra szedtem a tésztából megöntöztem a mártással és apróra vágott petrezselymet szórtam rá. Elkészítése egészen kicsit tovább tartott mintha egy kész tésztával készítettem volna ebédet de megérte, mert nagyon finom volt!Jó étvágyat !