Foszlós vaníliás kalács

  • 2017.11.03.
  • 0














































































Hozzávalók: 3 bögre finomliszt, /bögre mérete: 2,5
dl/, 3 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dkg olvasztott vaj, 2,5 dl langyos tej,
2 dkg friss élesztő, 1 kávéskanál vanília aroma, tészta tetejének kenéséhez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.








































































Elkészítése: Kevés langyos tejbe pici cukorral
liszttel az élesztőt hagytam felfutni majd a kimért liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva 1 órát pihentettem. Ekkor három felé vettem a tésztát és egyenként hengerré sodortam kicsit
csavartam rajta majd összefontam és sütőpapírra tettem ahol 30' pihentettem.
Ezután lekentem a tojás és tej keverékével és az előmelegített sütőben 200 C fokon 35' sütöttem./ A talált receptben 45' megadva de nálam már 35'
elég volt/. Rácson hagytam hűlni majd felvágtam és megállapítottam hogy valóban igen finom foszlós kalács!forrás: innen

Jó étvágyat !