Diós tallérok

  • 2017.11.22.
  • 8

Finom sütemény , mivel csak darált állapotában volt már csak dióm ezért a sütemény tetejére
darabolt mogyorót tettem.( Ha
diód van tetejére fél szelet diót lehet tenni!)










































































Hozzávalók:tésztához:
25 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 db tojás, csipet só, 8 dkg darált dió,töltelék:
5 dkg vaj olvasztva, 5 dkg cukor, 4 dkg darált dió,
2 evőkanál sárgabaracklekvár, rumaroma, tetejére:8-10 dkg étcsokoládé, dió vagy mogyoróElkészítése:
Tésztához valókat összegyúrtam és hűtőben 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kb. 4 mm vastagra kinyújtottam
és
5 cm-es korongokat szaggattam ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztát
előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor a tészták kihűltek a tészta mennyiségének a felét
gőz fölött megolvasztott étcsokoládé kevés olaj keverékébe mártottam amit tálcára pakoltam és mielőtt

megdermedt volna kevés darabolt mogyorót szórtam rá . Elkészítettem a tölteléket: vajat megolvasztottam beletettem a cukrot és a darált diót összekevertem kevés rumaromát és lekvárt tettem még hozzá és kikevertem. Mikor már kezdett dermedni a csokis rész akkor a sima tallérokat megkentem a töltelékkel és a csokist rátettem. Tálalás előtt kevés porcukorral meglehet szórni!Jó étvágyat!