Lábasban sült cipó

  • 2017.10.01.
  • 0

Elég régen várat próbasütésre ez a kenyér amit Áginál találtam ! Most jött el az ideje:)





















































































































































Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt volt írva a receptben ezt helyettesítettem finomliszt és rétesliszt keverékével/finomlisztből 5 kanállal vettem el és rétesliszttel pótoltam/, 4 dl langyos víz, 2,5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 1-1,5 teáskanál só, 4 evőkanál olívaolaj.( Lábas amiben sütöttem 20 cm átmérőjű aminek a fedőjének is van kicsi magassága mivel domború)



















































































































































Elkészítése:Vízbe tettem a cukrot és az élesztőt belemorzsoltam. Kimért liszthez tettem a sót, olajat,
az
élesztős vizet
és fakanállal elkevertem a tésztát / nem kell dagasztani/. Letakarva hagytam 1 órát kelni, ezután lisztezett felületre borítottam óvatos mozdulatokkal
cipónak formáltam. Még kelt a tészta az edényt/fedő nélkül/ betettem a sütőbe és előmelegítettem 220 C fokra.
Mikor már cipónak megformáltam a tésztát az edényt a sütőből kivettem /vigyázva mivel az már forró/ és a tésztát belehelyeztem tetejét
kereszt alakban bevágtam
és a lábas tetejét rátettem visszahelyezve a sütőbe 30' sütöttem majd levettem a fedőt és még 25-30' sült. Ekkor kivettem a sütőből én vizet permeteztem rá
és rácson hagytam kihűlni. Mikor kihűlt akkor vágtam fel ! A kenyér nagyon finom!Ui:Egyszer elkészítem kenyérliszttel is
hogy összetudjam hasonlítani:-) A tészta mikor kikevertem és mikor megkelt akkor is lágy volt ezen ne csodálkozzatok, ez csupán az edénybe helyezésnél okozott nekem gondot de kis alálisztezéssel ez is megoldható:)Jó étvágyat!

Címkék

Kenyér Házilag