Zöldséges nudli

  • 2017.09.28.
  • 9

Többféle nudli található blogomban de ezt a zöldségeset most készítettem először!



































Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás,
liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt borsElkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem
ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amiből készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitől gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belőle majd feldaraboltam és forrásban lévő vízben kifőztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért 2 közepes krumplihoz egy kis maroknyi vegyes zöldséget tettem a többi adagolása ízlés szerint)Jó étvágyat !