Vaníliás-fahéjas briós

  • 2017.09.01.
  • 4

Limara "vaníliás briósát" kevesebb mennyiségből és kis változtatással készítettem el!















































































Hozzávalók:/4 nagyobb/
30 dkg liszt1 cs.vaníliás cukor+1tk.Bourbon vanília cukor1,5 evőkanál cukor1 tojássárgája1,5 evőkanál
olaj1,5 dkg élesztőcsipet só1,5 dl langyos tejőrölt fahéj vaj/margarin a tészta kenéséhez*Elkészítése:Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet szórtam bele és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és a langyos tej hozzáadásával bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol négyfelé vettem egyenként gömbölygettem majd ovális alakra nyújtottam
olvasztott margarinnal megkentem rászórtam őrölt fahéjat
és feltekertem.Mikor elkészültem mind a négy rúddal akkor egyenként csigavonalba feltekertem a tészta végét kicsit ellapítottam amit a tészta alá gyűrtem. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam ahol még 20' pihentettem ezután olvasztott margarinnal átkentem és szeletelt mandulával szórtam be. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.Jó étvágyat !