Vajas kiskifli

  • 2017.09.24.
  • 8


Gyorsan elkészíthető
és finom ! A talált recept mennyiségét csökkentettem azt írom le!


















































































Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 1,5-2 dl tej, 1,5 dkg friss élesztő, 2,5 dkg margarin, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 tojás a tészta kenéséhez.Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt kevés liszttel összekeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tejjel és az olvasztott margarinnal. Tejet apránként
adagoltam
a tésztába .Mikor már jól bedagasztottam a tésztát akkor három felé vettem kis cipókat formáltam belőle majd egyenként kinyújtottam kerek formára kb. 24 cm átmérőjűre és 8 cikkre vágtam. A tészta vastagabb részétől kezdve felgöngyöltem
és sütőpapírral borított tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Soknak gondoltam
a 3x8 db kiflit ezért az utolsó cipót
hosszúkásra nyújtottam és mogyorókrémmel töltöttem meg felgöngyöltem és ezután daraboltam rudakra. A tészták tetejét felvert tojással kentem meg és
20' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom lett mindkettő!
































Jó étvágyat!










































Forrás:innen