Szalagos fánk

  • 2017.09.22.
  • 9

Többször sütöttem
már különböző receptek alapján. Talán ez is szerepel blogomban, most mégis beírom mert igen finom lett
kevesebb mennyiségből készítettem amiből 14 db lett!










































































Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál porcukor, 3 dkg olvasztott margarin, 1 tojássárgája, csipet só, tej
1,5-2 dl ahogy a tészta kívánja.Elkészítése:
kevés langyos tejbe tettem fél kanál porcukrot az
élesztőt és kevés lisztet belekeverve hagytam felfutni. Tojássárgájához tettem az egész kanál porcukrot kikevertem hozzá öntöttem az olvasztott margarint és ezt a keveréket tettem a kimért liszthez. Tejbe tettem a sót majd bedagasztottam vele a tésztát. /Nem volt szükségem az összes tejre / Mikor már szép sima volt a tészta letakartam és hagytam duplájára kelni, ekkor enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam óvatosan nyújtottam rajta majd fánk szaggatóval kiszaggattam és letakarva hagytam még 20' pihenni. Ezután forró olajba kisütöttem
papírtörlőre
szedtem. Porcukorral megszórva lekvárral nagyon finom könnyed a
tésztája !Jó étvágyat !