Púri / lepénykenyér

  • 2017.09.20.
  • 5

Egy igazán könnyen elkészíthető finomság amit
szerintem lángos helyett is lehet fogyasztani! Legalábbis mi megállapítottuk hogy ezután gyakran fogom ezt sütni , most csak tejfölöm volt itthon amit rákentünk de kevés sajttal megszórva
senki nem mondaná hogy ez lepénykenyér:-)








































































Hozzávalók és elkészítése:/ 6 db-hoz/ 25 dkg liszt, 0,3 dl olaj, 1 teáskanál só, 1,3 dl víz , olaj a sütéshez. A hozzávalókból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután a tésztából 3 cm átmérőjű rudat sodortam amit 3 cm darabokra vágtam. Ezeket a darabokat egyenként kézzel szétlapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Nagyon finom!Jó étvágyat !