Holland keksz

  • 2017.09.09.
  • 3

A pontos
elnevezése "Spekulatius, holland karácsonyi keksz" amit itt találtam. Kíváncsi voltam
milyen , ezért elkészítettem kicsi változtatással
az általam használt hozzávalókból!






































Hozzávalók:25 dkg tönköly fehér liszt, csipet só, 10 dkg nádcukor, 1 csapott mk. őrölt szegfűszeg, 1 csapott mk. őrölt gyömbér, 1 csapott mk. őrölt fahéj, késhegynyi szódabikarbóna, 15 dkg
margarin, 1 db tojás.Elkészítése: Lisztet tálba öntöttem hozzá tettem a sót,cukrot és a fűszereket összevegyítettem. Ezután tettem hozzá a margarint amivel összemorzsoltam és legvégén tettem bele a tojást ezután
összegyúrtam tésztának
majd
folpackba
csomagolva
fél órára hűtőbe tettem. Mikor kivettem a hűtőből
2 db sütőpapír közt próbáltam először nyújtani a tésztát ,de nem sikerült (majd gyúrótáblán még annyira sem ) kitartónak kell lenni és sütőpapír közt
végül
sikerült
különböző darabokra vágtam fel késsel
amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és ott nyomkodtam a tészta darabok közepébe különböző
szaggatóval figurákat. Előmelegített sütőben 180 C fokon 12' sütöttem.Volt megmaradt tejcsokoládém amit felolvasztottam gőz fölött ezzel kentem körbe. Karácsonykor szerintem cukormázzal
és természetesen csak karácsonyi figurákkal díszítem
! Nagyon finom!Jó étvágyat !