Batyus fóliás hús

  • 2017.09.25.
  • 1

Hogy ez a kedvenc
miért is maradt eddig háttérben nem is tudom!Talán erre csak az a magyarázat hogy családunk gyarapodásával már a "batyuk" nem férnének el a tepsin?:-))






































































Sütés előtt, sütés után és a tányéron!
Hozzávalók:Sertéshús/comb vagy lapocka esetleg karaj/ annyi szelet ahányan vagyunk, zöldségek: hagyma, paprika, paradicsom, füstölt szalonna , krumpli, fűszerek: só, őrölt bors






































Elkészítése: Hús szeleteket klopfolom
sóval és borssal szórom be, zöldségeket tisztítás után szeletelem hagymát karikára paprikát és paradicsomot is lehetőség szerint karikára. Szalonnát csíkokra vágtam beirdaltam krumplit pucolás után karikára felvágtam. Nagyobb darab fóliába először a szalonnából tettem 1-2 csíkot erre tettem a hús szeletet rápakoltam hagymából arra paprikát és paradicsomot
erre tettem a
krumpliból pár karikát és a tetejére ismét szalonnát.(Mikor a zöldségeket és a krumplit pakoltam kicsi sót szórtam rá.) A fólia csücskeit
összefogtam kicsit megtekertem és tepsire raktam . Előmelegített sütőben 200 C fokon 40 ' sütöttem majd óvatosan szétnyitottam a fóliát és hagytam még 10' pirulni. Mikor sütőből kivettem fóliából
a tányérra borítottam.Jó étvágyat !