Ajvár házilag /téli napokra

  • 2017.09.13.
  • 8

Pár évvel ezelőtt már
készítettem
akkor is ízlett a családnak. Most
eddig kimaradt de ezt gyorsan pótoltam mivel
megláttam Máginál !
Hasonló a két recept mégis kicsit más.












































































Hozzávalók:
1 kg kápia paprika, 1/2 kg padlizsán, kevés olaj, 6 db nagyobb gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, csípős paprika, 1 teáskanál almaecet.Elkészítése: Paprikát padlizsánt kicsit áttöröltem és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe raktam/padlizsánt kettévágva/. Sütőben addig sütöttem még fekete foltok lettek a paprikán közben megforgattam. Kivettem a sütőből hideg vízbe mártottam
és héjukat lehúztam paprikánál nagyobb mennyiségben magját is kiszedtem de ha marad kicsi benne az sem baj. Padlizsán húsát kikapartam. Kevés olajat forrósítottam amibe a megtisztított és feldarabolt fokhagymát
dinszteltem majd a paprika és padlizsán húsát is hozzátéve
összekevertem és hagytam kicsit főni. Közben megszórtam sóval őrölt borssal és csípős paprikával. Kb. 20' főztem mikor levettem a tűzhelyről és összeturmixoltam ezután visszatettem még kb. 25' főztem ekkor tettem bele az almaecetet.
Tűzhelyről levéve
kisebb előkészített üvegekbe kanalaztam amit fóliával és csavaros tetővel zártam le. 5' fejre állítás után visszafordítva letakarva konyharuhával hagytam másnapig dunsztba. Ezután "öltöztettem" és tettem a téli szálláshelyükre:)Téli napokra !